-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:16382 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:9

آيا فال گرفتن فال نخود و قهوه حقيقت دارد؟

فال نيك و بد زدن در همه اقوام بوده و هست. به نظر مي رسد سرچشمه آن عدم دسترسي به واقعيات و ناآگاهي از علل واقعي حوادث است. فال اثر طبيعي ندارد، ولي داراي اثر رواني است. فال نيك، اميد آفرين است، در حالي كه فال بد، موجب نااميدي، ناتواني و نگراني مي شود.

از آن جايي كه اسلام همواره از مسائل مثبت استفاده مي كند و با مضرات مبارزه مي كند، به فال نيك توصيه فرموده، ولي فال بد را به شدت محكوم كرده است، حتي در بعضي روايات فال بد را در حد شرك به خدا شمردهاند. از راه فال نخود و قهوه نميتوان به واقعيت يا حقيقتي اعتقاد پيدا كرد. چنين كارهايي براي سرگرمي است يا ابزاري براي سوء استفاده مادي برخي ميباشد اثر چنين فال هايي فقط جنبه رواني است. لازم است انسان با توكل به خدا به فالهاي بد ترتيب اثر ندهد.

اسلام در بسياري از موارد، اين گونه مفاهيم و پنداري را در كانال صحيح و سازنده قرار داده و به آن نقش ترتيبي داده است.

در مورد آن چه ميان عوام معروف است كه مي گويند فلان همسر، خوش قدم بود و يا بد قدم و از آن روزي كه به خانه گام گذاشت، چنين و چنان شد، قطعاً خرافهاي بيش نيست. اسلام به آن شكل سازنده تربيتي داده و امام صادق(ع) فرمود: از بد قدمي زن آن است كه مهرش سنگين باشد و مخارج و هزينهاش زياد.(1)

الفاظي را كه در مفاهيم خرافي، مردم به كار مي برند، براي مفاهيم سازنده استفاده كرده و انديشهاي كه بيراهه مي رفت، به راه راست هدايت نموده است.(2)

پي نوشتها:

1. وسائل الشيعه، ج 3، ص 104.

2. برگرفته از تفسير نمونه، ج 12، ص 52 - 53.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.